Over ons

Regionaal Dierenopvangcentrum Ravenstein. Het grootste Dierenopvang centrum van heel de regio.

Familie van Lieshout verzorgt al jaren met een team vrijwilligers de opvang van vele dieren op de locatie aan de dorpenweg in Deursen-Dennenburg bij Ravenstein.

Daarnaast kunt u terecht voor aankoop van uw dierenvoer en benodigheden. De opbrengst komt deels ten goede aan de opvang.

Het doel van het dierencentrum is het opvangen, verzorgen en goed herplaatsen van verschillende dieren. De dieren kunnen op veel verschillende manieren worden binnengebracht via diverse instanties of particulieren, dit kan zijn door de afstandsopvang, noodopvang, zwerfdier, vakantieopvang of inbeslagnamen door politie of inspectie dienst.

Ook als er bij huis uitzettingen dieren zijn betrokken dan kunne de deurwaarders of gemeente met deze dieren bij ons terecht.

Daarnaast vangen wij dieren op voor mensen die hun dieren graag tijdelijk onder willen brengen. Bijvoorbeeld als ze zelf op vakantie gaan of tijdelijk niet voor hun dieren kunnen zorgen.

Wij zijn er voor bijna alle (huis)dieren, vee(boerderij huisdieren), pluimvee, knaagdieren, water en landschildpad, vogels en hoefdieren. (behalve honden en katten) Deze kunt u aanbieden bij het asiel in uw regio. Voor de gemeente Oss is dit Dierenasiel Maasland.

Het dierencentrum werkt met diverse instanties samen. Zo kunnen dierenambulances, gemeente en andere instanties uit heel Nederland terecht voor de opvang van hun gevonden zwerfdieren. of wild nood opvang.

Gemeente uit heel Nederland brengen dieren bij ons onder waar voor zij geen opvang kunnen vinden of wanneer er tijdelijk opvang nodig is.

Ook de Dierenbescherming, NVWA en andere instanties kunnen bij ons terecht. Daarnaast geven wij fauna advies aan gemeenten, particulieren en instanties

Het Dierencentrum is gelegen in het buitengebied van het Oude vestingstadje Ravenstein in de GEMEENTE OSS.

Regionaal Dierenopvangcentrum Ravenstein
Dorpenweg 29, 5352LB Deursen (Ravenstein)
Tel: 06-40326203 (24 uur per dag)
Fax: 0486-414514
Info Mail & Reservering Dierenhotel: info@dierencentrum.eu